Taller de dibuix PAC 1: Dibuixar per mirar

Asignatura Taller de dibuix
Pública

TALLER DE DIBUIX  

PAC 1: DIBUIXAR PER MIRAR

DIBUIX AUTOR HISTÒRIC

Per a realitzar la còpia del dibuix d’un autor històric, he escollit una obra de Jean Auguste Dominique Ingres anomenada «Madame Victor Baltard, born Adeline Lequeux and her daughter, Paule» (1836).

https://www.jeanaugustedominiqueingres.org/Madame-Victor-Baltard-Born-Adeline-Lequeux-And-Her-Daughter-Paule.html

ESBOSSOS OBJECTE

Per a elaborar el dibuix d’un objecte, he escollit una cafetera italiana. He pensat que seria una elecció ideal per a començar a experimentar amb el dibuix després de tants anys sense agafar un llapis, tot i que finalment m’ha resultat més difícil de l’esperat. El fet que el material fos alumini m’ha resultat difícil a l’hora de reflectir les ombres, a més a més té una composició molt simètrica. Malgrat això, de moment estic força contenta amb el resultat.

ESBOSSOS PAISATGE URBÀ

Pel que fa al paisatge urbà, he triat una vista frontal d’un grafiti al costat de la via del tren de la meva ciutat, Reus. Que és més urbà que un «Street Art»?
Curiosament m’ha resultat menys difícil del que m’esperava, la part més complexa ha sigut encaixar tots els elements del grafiti i que quadressin entre ells. En aquest cas, per a realitzar les ombres he emprat carbonets i la veritat és que el primer contacte ha sigut força agradable.

 

 

1 respuesta a «Taller de dibuix PAC 1: Dibuixar per mirar»

 1. Marta,
  Et comento algunes coses del teu lliurament parcial de la PAC1.

  Dibuix triat per realitzar la còpia:
  La imatge que has triat pertany a un dels grans mestres del dibuix. Tot un repte. De ben segur, però, que en treuràs partir.

  Esbossos dels dibuixos de l’objecte i el paisatge:
  Pel que fa a l’objecte, has avançat un parell d’esbossos amb els dos tractaments gràfics que us demanàvem. I ho has fet molt bé. Espero amb candeletes els teus treballs finals 🙂 Seran fantàstics!

  Pel que fa al paisatge, has triat un element arquitèctonic (mur) molt pla. No sé si és la millor tria per a respondre a l’enunciat de dibuixar un paisatge, però és desafiant, això segur. Fixa’t en l’ombra que projecta el fanal sobre el sòl i la paret del mur, ajuda a explicar la sensació d’espai. Potser t’ajudaria incorporar-ho en el teu dibuix. Has escollit un paisatge amb un element arquitectònic protagonista. Qui sap si triessis un paisatge natural et veuries més obligada a treballar amb elements orgànics. Potser t’ajudariaEspero que et puguin servir aquests consells.

  Endavant!
  Visibilidad:
  Pública

Deja una respuesta